Kinderdagverblijf

Als kinderdagverblijf communiceer je veelvuldig met ouders en overige opvoeders over de opvang van hun kinderen. Pedagogisch professionals zijn prima in staat om zaken op papier te zetten, daarvoor zijn zij opgeleid. Toch zijn er momenten denkbaar waarin je handen tekort komt om juist de taken af te ronden die eigenlijk al te lang zijn blijven liggen. Bijvoorbeeld om eindelijk het pedagogisch beleidsplan of de website nog eens na te lopen op taalfouten en ‘kromme’ zinnen. Of die nieuwsbrief die telkens moeizaam tot stand komt.

Een tekstschrijver kan daarbij ondersteuning bieden. Als auteur, onderwijsontwikkelaar, docent en examenbeoordelaar heb ik veel kennis van zaken over de wereld van kinderopvang met alle wetten en regels. Dat maakt de communicatie met mij een stuk gemakkelijker want ik weet waar je het over hebt. Om misverstanden te voorkomen: ik verricht geen werkzaamheden als pedagogisch beleidsmedewerker of pedagogisch coach. Voor hen ben ik geen ‘concurrent’.

Puntjes op de i of nieuwe tekst

Ik kan je eigen teksten nalopen om de puntjes op de i te zetten, of zinnen nét iets lekkerder laten lopen. Als daaraan behoefte is kan ik een gehele tekst herschrijven in de vorm zoals jij die wilt zien. Maar misschien heb je een tekst nodig waarvoor alles nog op papier moet worden gezet, ook daarbij kan ik je van dienst zijn.

Meestal is het dan nodig dat we daarvoor overleggen, of een interview plannen waarna ik jouw verhaal op papier zet. Een overleg of interview is altijd telefonisch of, als je dat liever wilt, via Teams op je tablet of laptop. Videobellen met je smartphone is ook geen probleem.

Door niet onnodig te reizen leveren we samen een bijdrage aan duurzaamheid, maar je ziet de tijdbesparing ook terug in mijn tarieven. Nog beter: overleggen is altijd kosteloos, ik breng daarvoor niets in rekening, maar voor een afgesproken interview reken ik een vast tarief.

Je eigen tekst

Elke tekst blijft je eigendom, je mag daarin altijd zelf veranderingen aanbrengen. Je bent dus nooit verplicht om later weer van mijn diensten gebruik te maken. Elke tekst lever ik je aan in het tekstformaat .docx zodat je het zelf nog kunt bewerken. Daarnaast ontvang je van mij het bestand in een eenvoudig opgemaakt .pdf-formaat dat je direct kunt gebruiken om te delen, printen of digitaal publiceren.

Ik ben geen grafisch ontwerper en ontwikkel dus geen professionele producten zoals flyers of brochures. Als je een ontwerp nodig hebt dan kan ik je eventueel vrijblijvend in contact brengen met een grafisch ontwerper maar dat is verder een werkafspraak tussen jou en haar of hem.

Wat kost dat?

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn voor teksten en ook daarover ben ik heel transparant. Mijn tarieven zijn gebaseerd op wat gebruikelijk is in de kinderopvang, want ik hoef naar verhouding per uur niet meer te verdienen dan een pedagogisch medewerker in loondienst. Voor kortdurende en enkelvoudige opdrachten zijn mijn tarieven per A4 (maximaal 500 woorden) of gedeelte daarvan:

  • Nieuwe tekst schrijven € 37,50
  • Bestaande tekst herschrijven € 24,50
  • Bestaande tekst nalopen op taal-, spellings- en vormfouten: € 12,50

Bestaat een tekst uit meerdere pagina’s dan krijg je eerst een vrijblijvende offerte voor de gehele tekst, gebaseerd op mijn uurtarief. Dat is altijd voordeliger dan ‘losse’ pagina’s.

Vrijblijvende offerte

Als je zelf geen tekst hebt en je wilt die geheel door mij laten verzorgen, dan kunnen we een afspraak maken voor een interview en maak ik op basis daarvan een concepttekst. Voor het interview reken ik een vast tarief van € 24,50 per gesprek. Ook in deze gevallen ontvang je altijd eerst een vrijblijvende offerte. Daarin is de prijs voor het interview vastgelegd en de kosten voor de tekst.  Een eenmalige correctieronde is altijd bij de prijs inbegrepen.

Heb je belangstelling? Neem gerust contact met mij op via tptekst@gmail.com

Een oriënterend gesprek op afspraak is vrijblijvend en kosteloos.